DOLAR 42,5354 0.07%
EURO 49,5729 -0.06%
ALTIN 5.745,37-0,12
BITCOIN 3815914-2.7262%
İstanbul
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Postada akıllı otomasyon dönemi!

Postada akıllı otomasyon dönemi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kargo Ayrım Sistemi sayesinde İstanbul, Adana ve Bursa’da yaklaşık 94 milyon gönderinin ayrımını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Söz konusu sistemin saatte en az 10 bin gönderi işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Aynı sistemi Ankara, Sakarya ve İzmir’de de hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

ABONE OL
Ağustos 4, 2025 09:17
Postada akıllı otomasyon dönemi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kargo Ayrım Sistemi (KAS) ile 94 Milyon Gönderi Ayrıldı: Posta Hizmetlerinde Yeni Dönem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, posta ve kargo hizmetlerinde kaliteyi artırmayı hedefleyen Kargo Ayrım Sistemi (KAS) hakkında açıklamalarda bulundu. İstanbul, Adana ve Bursa’daki KAS cihazlarıyla şu ana kadar yaklaşık 94 milyon gönderinin ayrıldığını duyurdu.

🔹 KAS Sistemi ile Sağlanan Kazanımlar
Gönderi ayrım süresi ciddi ölçüde kısaldı.

İnsan gücüne dayalı işlemler azalırken, personel daha nitelikli alanlara yönlendirildi.

Saatte en az 10 bin gönderi işleme kapasitesi sayesinde yoğun merkezlerde süreçler hızlandı.

Sistem Ankara, Sakarya ve İzmir’de de devreye alınacak.

🚚 Teslimat Süreçlerinde Yeni Uygulamalar
Aynı Gün Teslim (AGT): 13 Ocak’ta Bursa’da başlayan proje, Ankara, Konya, Eskişehir, İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Temmuz itibarıyla Gaziantep’e yayıldı.

Bugüne kadar 16 bin gönderi, kabul edildiği gün içinde ortalama 7 saat içinde teslim edildi.

Yerinde Dağıtım: 18 Mart’ta Şanlıurfa’da başlayan modelle, farklı illere sevk edilen gönderiler varış gününde teslim ediliyor.

Şu ana kadar 615 bin gönderi aynı gün alıcıya ulaştırıldı.

🗣️ Bakan Uraloğlu’nun Mesajı
“KAS ve yeni teslimat modelleriyle hem zaman hem de iş gücünden tasarruf sağlıyoruz. Vatandaş memnuniyetini artırarak posta ve kargo hizmetlerinde verimliliği üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP