Boston Celtics’in satışı resmen tamamlandı. Özel sermaye yatırımcısı Bill Chisholm, 20 yılı aşkın süredir takımı elinde bulunduran Wyc Grousbeck liderliğindeki gruptan kontrolü devraldı. NBA yönetimi, anlaşmayı geçen hafta oybirliğiyle onayladı ve para transferi Salı günü gerçekleşti.
6,1 milyar dolarlık anlaşma, bir Amerikan spor kulübü için ödenen en yüksek bedel oldu. Bill Chisholm, anlaşmayla birlikte Celtics’in en az %51 hissesinin sahibi oldu ve 2028’e kadar tam kontrolü devralması bekleniyor. Bu durumda takımın toplam değerlemesi 7,3 milyar dolara kadar çıkabilir.
Celtics, geçtiğimiz yaz 18. NBA şampiyonluğunu kazanmasının ardından satışa çıkarılmıştı. Wyc Grousbeck, takımı 2002’de 360 milyon dolara satın almıştı. 23 yıllık dönemde Celtics iki NBA şampiyonluğu kazanırken, iki kez finalde kaybetti ve 23 sezonun 20’sinde playoff’a kaldı.
Bu rakam, dört büyük Kuzey Amerika spor liginde (NBA, NFL, MLB, NHL) bir takım için ödenen en yüksek bedel olarak kayıtlara geçti. Ancak Los Angeles Lakers’ın bu yaz bir kısmının el değiştirmesi, kulübün tamamını 10 milyar dolar değerinde göstermişti.
SPOR
03 Aralık 2025GENEL
03 Aralık 2025SPOR
03 Aralık 2025GÜNDEM
03 Aralık 2025GÜNDEM
03 Aralık 2025