DOLAR 42,5088 0.16%
EURO 49,3718 0.05%
ALTIN 5.762,771,55
BITCOIN 38729660.56799%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Balıkesir Sındırgı’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem

Balıkesir Sındırgı’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem

AFAD verilerine göre Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 5,5 kilometre derinliğinde kaydedildi.

ABONE OL
Ağustos 22, 2025 16:34
Balıkesir Sındırgı’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Balıkesir’in Sındırgı ilçesi merkezli 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin Detayları

AFAD’ın internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre sarsıntı saat 15:21’de, 39.25056 kuzey enlemi ve 28.20278 doğu boylamında kaydedildi. Depremin derinliği ise 5,5 kilometre olarak açıklandı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan Açıklama

Depremleri CNN TÜRK’te değerlendiren Prof. Dr. Süleyman Pampal, bölgede olağan dışı bir artçı yoğunluğu olduğuna dikkat çekti. Pampal şu ifadeleri kullandı:
“Bu depremler zaten yoğunlukla yaşanıyor. Ana şok 6.1’den itibaren yüzlerce sarsıntı meydana geldi. Sındırgı civarından başlayıp doğuya doğru giden Simav fayı ile Bigadiç ve Akhisar arasındaki aktif fayların kesiştiği yerde bu artçılar gerçekleşiyor.”

“Olağan Dışı Artçı Aktivite”

Pampal, Sındırgı’daki artçıların beklenenden fazla olduğunu vurgulayarak, “Genel olarak hem büyüklük hem de sıklık anlamında azalarak devam etmesi gerekir. Ancak bölgede olağan dışı bir durum söz konusu. İki farklı fay zonunun birleştiği noktada yoğun artçı sarsıntılar yaşanıyor” dedi.

Son Durum

AFAD, vatandaşlara resmi kanallardan yapılan uyarıları takip etmeleri ve teyitsiz bilgilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP