İstanbul Sarıyer’de 26 Haziran’da yaşanan olayda Samet Terzi (19), eski nişanlısı Oya Budak (18) ve 13 yaşındaki kardeşini yemeğe çıkarma bahanesiyle Maslak’taki ormanlık alana götürdü.
Kurşun yağmuruna tuttu
Burada Oya Budak’a ayrılmak istemediğini söyleyen Terzi, genç kadından çocuk sahibi olmak istediğini belirtti. Ancak Budak’ın olumsuz yanıt vermesi üzerine sinirlenen Terzi, yanında getirdiği silahla defalarca ateş ederek genç kadını kurşun yağmuruna tuttu.
Anne ve karnındaki bebek hayatını kaybetti
Olayda 5,5 aylık hamile olan Oya Budak ve karnındaki bebek yaşamını yitirdi. Cinayetin ardından kaçan Terzi, polis tarafından amcasının evinde yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Savcılık: “Namusunu temizlemek saikiyle”
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Terzi hakkında Oya Budak’a yönelik “tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme” ve bebeğe yönelik “tasarlayarak kasten öldürme” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
İddianamede, Oya Budak’ın 6 ay önce Anıl Özen isimli kişinin cinsel saldırısına uğradığı, hamile kaldığı ve bu nedenle Terzi ile ilişkilerinin bir küs bir barışık sürdüğü belirtildi. Terzi’nin “namusunu temizleme saikiyle” cinayeti planladığı ifade edildi.
Olay anı iddianamede
İddianameye göre Terzi, buluştukları gün Budak’a, “Başkalarından çocuk yapıyorsun, ben de çocuk istiyorum” dedi. Budak ise, “Ben bunu doğurmaktan korkuyorum, nasıl yapacağım” diyerek karşı çıktı. Bunun üzerine Terzi’nin sinirlenerek genç kadına defalarca ateş ettiği kaydedildi.
Oya Budak’ın 13 yaşındaki kardeşi de olaya tanıklık etti. Terzi’nin çocuğa, “Senlik bir şey yok, sen kaç” diyerek olay yerinden uzaklaştırdığı belirtildi.
SPOR
16 Nisan 2026GENEL
16 Nisan 2026SPOR
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026
1
Hatice’nin cansız bedeni bagajda bulunmuştu! Katilin ifadesi kan dondurdu… Annesine ‘Biraz ağlaştık, eve bırakacağım’ demiş
7545 kez okundu
2
Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı
208 kez okundu
3
Son dakika… 2025-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıtlar 1-5 Eylül Tarihleri Arasında
143 kez okundu
4
CHP İstanbul kongresi iptal edildi | Bakan Tunç’tan karar sonrası ilk açıklama: İhtiyati tedbir niteliğinde
133 kez okundu
5
Sumud Filosu’nda su almaya başlayan teknenin yolcuları Türkiye tarafından tahliye edildi
127 kez okundu