DEM Parti, İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın, “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda bazı taleplerin gündeme getirildiğine” ilişkin iddialarına yazılı açıklama ile karşılık verdi.
📌 “Gerçeklikle Bağı Olmayan Maksatlı Yalanlar”
Partiden yapılan açıklamada, TBMM’de kurulan komisyona ilişkin tartışmalar üzerinden maksatlı bir dezenformasyonun dolaşıma sokulduğu ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yüksel Arslan’ın kamuoyuna sunduğu iddialar, DEM Parti’nin Komisyon’da hiçbir zaman gündemine almadığı, gerçeklikle bağı olmayan maksatlı yalanlardır. Paylaşılan sözde ‘talep listesi’ tamamen uydurmadır. Amacı, toplumsal gerilimi artırmak ve Komisyon’un toplumda kazandığı meşruiyeti zedelemektir.”
📌 “Gerçek Gündemimiz Halkların Kardeşliği ve Kalıcı Barıştır”
DEM Parti açıklamasında, bu tür iddiaların demokratik siyaseti gölgelemeyi amaçladığı vurgulandı:
“Bayat ve düşmanlık üretmeye dayalı bu algı operasyonları, halkın gerçek gündemini perdelemek ve demokratik çözüm arayışlarını baltalamak için devreye konuluyor. Komisyon’un yapıcı çalışmaları yerine kasıtlı olarak üretilen sahte içerikler öne çıkarılıyor. Bu tavır, Meclis’in iradesine değil, tüm toplumun ortak geleceğine yönelik provokatif bir girişimdir.”
Açıklamanın sonunda, DEM Parti’nin barış, eşitlik, adalet ve çoğulcu demokrasi için mücadelesini sürdüreceği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:
“Yalanlarla örülü sahte gündemlerle yolumuzu kesmeye çalışanlar, tarih karşısında barışa kurulan pusularla anılacaktır. Hiçbir gücün suni polemiklerle ve algı operasyonlarıyla bu ilerleyişimizi gölgeleyemeyeceğini hatırlatıyoruz. Her tür provokasyonu ve nefret dilini kınıyoruz.”
SPOR
20 Temmuz 2026GENEL
20 Temmuz 2026SPOR
20 Temmuz 2026GÜNDEM
20 Temmuz 2026GÜNDEM
20 Temmuz 2026
1
Norveç’te çocuklara yapay zeka yasak
993 kez okundu
2
Sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin komisyon görüşmeleri ertelendi
957 kez okundu
3
Şişli’de Evinde Ölü Bulunan Genç Adamın Yanında Uyuşturucu Haplar Ele Geçirildi
176 kez okundu
4
Askerlik dönüşü iş bulamayana işsizlik maaşı – Sosyal Güvenlik Haberleri
172 kez okundu
5
Muğla’da korkunç ölüm! Denize atladı, boynu kırıldı… 18 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti
122 kez okundu