İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen 19 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yetkililer, çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları, Türkiye açısından güvenlik tehdidi oluşturdukları ve örgüte müzahir faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle şüphelilerin takip edildiğini bildirdi.
Tespitlere göre 10 yabancı uyruklu şahsın DEAŞ ile doğrudan bağlantılı olduğu, diğer 9 kişinin ise örgüt yanlısı paylaşımlar yaptığı, propaganda içeriklerini yaydığı ve örgütsel haberleşme uygulamalarını kullandığı belirlendi.
İstanbul’un 12 ilçesinde, 21 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet birimleri, gözaltına alınan şahısların sorgularının sürdüğünü ve operasyonların kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.
SPOR
07 Aralık 2025GENEL
07 Aralık 2025SPOR
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025
1
Hatice’nin cansız bedeni bagajda bulunmuştu! Katilin ifadesi kan dondurdu… Annesine ‘Biraz ağlaştık, eve bırakacağım’ demiş
2093 kez okundu
2
Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı gözaltına alındı
188 kez okundu
3
Son dakika… 2025-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Kayıtlar 1-5 Eylül Tarihleri Arasında
123 kez okundu
4
CHP İstanbul kongresi iptal edildi | Bakan Tunç’tan karar sonrası ilk açıklama: İhtiyati tedbir niteliğinde
113 kez okundu
5
Sumud Filosu’nda su almaya başlayan teknenin yolcuları Türkiye tarafından tahliye edildi
107 kez okundu