DOLAR 45,0379 0.19%
EURO 52,8518 0.28%
ALTIN 6.814,230,53
BITCOIN 34948790.31598%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İYİ Parti Terörsüz Türkiye komisyonuna katılmayacak

İYİ Parti Terörsüz Türkiye komisyonuna katılmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda TBMM'de kurulacak komisyonda yer almayacaklarını bildirdi.

ABONE OL
Temmuz 26, 2025 00:26
İYİ Parti Terörsüz Türkiye komisyonuna katılmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’den Planlanan Komisyona Katılmama Kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı’nın çağrısıyla kurulacak komisyona katılmayacaklarını duyurdu. Dervişoğlu, kurulması planlanan yapının, TBMM İçtüzüğü’nde tanımlanan daimi veya geçici ihtisas komisyonlarından biri olmadığını vurguladı.

“Amaç ve İşleyiş Belirsiz”

Dervişoğlu, TBMM Başkanı tarafından gönderilen yazıda komisyonun amacının, gündeminin ve çalışma yöntemlerinin net şekilde belirtilmediğine dikkat çekerek, “Bu komisyon bir karar alacak mı? Alacaksa oy çokluğu mu yoksa nitelikli çoğunluk mu gerekecek? Temel işleyiş kuralları bile ortaya konmamış durumda.” ifadelerini kullandı.

“Terör Örgütünün Taleplerini Meşrulaştıracak Her Türlü Faaliyetin Dışındayız”

Parti olarak duruşlarını yineleyen Dervişoğlu, “İmralı’daki terörist başı ve onun örgütünün taleplerini meşrulaştıracak hiçbir girişimin parçası olmayacağımızı daha önce de ifade etmiştik. Bu nedenle kurulması planlanan komisyonda İYİ Parti yer almayacaktır.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP