DOLAR 42,5354 0.07%
EURO 49,5729 -0.06%
ALTIN 5.745,37-0,12
BITCOIN 3795079-0.39608%
İstanbul
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme

Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme

Manavgat Belediyesi’nde yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında tutuklu bulunan iş insanları Mesut Kara ve İlker Günay, samimi ikrarda bulunmaları ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmaları üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

ABONE OL
Ağustos 18, 2025 23:01
Manavgat Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda yeni gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, Manavgat Belediyesi ve bağlı kurumlarında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, altı belediye başkan yardımcısı, üst düzey yöneticiler, belediye çalışanları ve bazı iş insanlarının dahil olduğu rüşvet, yolsuzluk ve zimmete para geçirme iddiaları üzerine 7 Mayıs’ta kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda 4 Temmuz’da 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan isimlerden altısı savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın da bulunduğu 19 şüpheli tutuklanmış, 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanları Mesut Kara ve İlker Günay’ın bugün tahliye edildiği öğrenildi. Her iki ismin de bir süre önce savcılığa ek ifade verdikleri ve bu ifadelerinde samimi ikrarda bulundukları bildirildi. Şüphelilerin, soruşturmada daha önce hiç gündeme gelmeyen kişi ve olaylar hakkında bilgi verdikleri aktarıldı.

Savcılık tarafından yapılan araştırmada, Kara ve Günay’ın verdikleri bilgilerin doğruluğu tespit edildi. Bu ifadeler doğrultusunda soruşturmanın genişletilmesi ihtimalinin gündeme geldiği belirtildi.

Mesut Kara ve İlker Günay, samimi ikrar ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP