Rekabet Kurumu’ndan Bir Dizi Onay Kararı
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Kurul bir dizi önemli devralma ve ortaklık işlemine izin verdi.
Çayırhan Termik Santrali ve Maden Sahaları
Kurul, Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi’nin ruhsatları ile kapsadığı maden sahalarının özelleştirme yoluyla devralınmasına onay verdi.
Depot Konaklama Hizmetleri AŞ
Depot Konaklama’nın paylarının belirli bir oranının, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ-Atlas Büyüme Sermayesi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından sermayeye iştirak yoluyla alınması ve bu kapsamda negatif tek kontrolün İş Bankası tarafından dolaylı olarak devralınması uygun bulundu.
Colendi Menkul Değerler AŞ
Bülent Tekmen’in, Re-Pie Yatırım Holding AŞ ve Dolunay Sabuncuoğlu’ndan hisse devralarak Colendi Menkul Değerler AŞ’deki hissedarlığını artırması,
Taraflar arasında yapılacak Pay Sahipleri Sözleşmesi ile Hedef Holding AŞ, Bülent Tekmen ve Re-Pie Yatırım Holding AŞ tarafından Colendi üzerinde ortak kontrol oluşturulması işlemleri onaylandı.
SICIT Group Ortak Kontrolü
Renaissance Partners S.a r.l. SICAV-RAIF ile TPG Inc.’nin bağlı fonlarının, SICIT Group S.p.A. üzerinde dolaylı ortak kontrol oluşturmasına ve bu kapsamda ortak girişim kurulmasına izin verildi.
Kurulun kararları, enerji, finans ve sanayi sektörlerinde önemli yapısal değişikliklerin önünü açarken, piyasa rekabetinin gözetileceği vurgulandı.
SPOR
05 Aralık 2025GENEL
05 Aralık 2025SPOR
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025GÜNDEM
05 Aralık 2025
1
Ticaret Bakanlığı, 331 bin firmayı denetledi! 1 milyar 751 milyon TL ceza
56 kez okundu
2
Çocuğunun ameliyatı için biriktirdiği para ve altınları kaptırdı! ‘Adana’da ‘Polis’ Yalanıyla 1 Milyon TL’lik Vurgun: 2 Tutuklama
56 kez okundu
3
Üretici yeni sezonda 400 bin ton fındık bekliyor! Fiyat 250 TL olur mu?
55 kez okundu
4
Rekabet Kurulu bazı devralma başvurularını karara bağladı
52 kez okundu
5
Nadir görülen vaka… Karın ağrısıyla gitti ameliyata alındı! Karnından 2 buçuk kiloluk kitle çıktı
51 kez okundu